Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen vierde in natte kwalificatie voor sprintrace: 'Daarom verdienen we het waar we staan'

19 apr 2024, 13:02

Max Verstappen keek niet met veel plezier terug op de kwalificatie voor de sprintrace van zaterdag bij de Grote Prijs van China. De regerend wereldkampioen kwam in zijn Red Bull niet verder dan de vierde tijd in de natte derde kwalificatiesessie, waarin het voor hem voelde als "rijden op ijs".

"Het was extreem glad en ik had heel veel moeite om temperatuur in de banden te krijgen. Daarom was het lastig om de wagen op de baan te houden", zei Verstappen in een verklaring van de ploeg. "De wagen maakte nooit echt de omschakeling naar de natte omstandigheden en het voelde als rijden op ijs. Daarom verdienen we het waar we staan in de kwalificatie, denk ik."

Hoewel de Red Bull niet deed wat hij wilde op de natte baan, merkte Verstappen op dat de wagen op het droge wel goed was. "Het gaat niet altijd zoals je gepland hebt, maar het is niet zo dat je hier per se aan de binnenkant moet starten. Er zal voor iedereen weinig grip zijn door de verf op de baan, dus we moeten er het beste van maken bij de start."

Verstappen had moeite om de Red Bull onder controle te houden op de natte en spekgladde baan in Shanghai. Hij ging twee keer wijd een bocht in in de derde kwalificatiesessie en daardoor werden zijn rondetijden ongeldig verklaard. Met de derde poging kwam hij alsnog tot de vierde tijd, op ruim twee seconden van de Brit Lando Norris.

"Het was lastig, je bent altijd een beetje zenuwachtig als je zo'n sessie ingaat", zei Norris. "Je moet veel risico nemen. Ik ben blij, jammer dat het niet voor de echte kwalificatie is."

Jack Plooij onthulde vrijdagochtend dat Max Verstappen heel ernstig in gesprek is om een switch naar Mercedes te maken. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.