Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen uitgeroepen tot beste internationale coureur van 2023

Verstappen uitgeroepen tot beste internationale coureur van 2023

4 dec 2023, 11:40

Max Verstappen is - niet geheel onverwacht - gekozen tot beste internationale autocoureur van 2023. De Nederlander, die dit jaar negentien grands prix won en voor de derde keer de wereldtitel in de Formule 1 veroverde, won de Autosport Award.

Dat is de prijs die het gezaghebbende internetplatform Autosport jaarlijks uitreikt. De lezers bepalen de uitkomst. Verstappen kreeg de meeste stemmen. Hij won de verkiezing voor zijn Spaanse Formule 1-concurrent Fernando Alonso, de Spaanse IndyCar-kampioen Álex Palou en de Britse wereldkampioen in de Formule E Jake Dennis.

De verkiezing van de beste racewagen van 2023 leverde ook een logische uitslag op. Dat werd de RB19, de auto van Red Bull waarin Verstappen negentien keer won en zijn teamgenoot Sergio Pérez twee keer. Het betekende dat Red Bull op één na alle races van dit jaar in de Formule 1 won. De Ferrari, waarmee de Italiaanse coureurs Alessandro Pier Guidi en Antonio Giovinazzi en de Brit James Calado de 24 uur van Le Mans wonnen, eindigde op de tweede plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.