Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen spreekt zich uit over noodzakelijke verandering aan de Formule 1

Verstappen spreekt zich uit over noodzakelijke verandering aan de Formule 1

28 juli 2022, 19:00

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma. Op de persconferentie voorafgaand aan het raceweekend heeft Max Verstappen zich uitgelaten over een - voor hem - noodzakelijke verandering aan de Formule 1.

"Minder races", luidde het korte maar krachtige antwoord van de coureur op een vraag wat hij zou veranderen aan de 'Koningsklasse van de autosport'. Komend weekend wordt de dertiende GP van het seizoen verreden op de 'Hungaroring', terwijl de zomerstop nog moet beginnen. In totaal komen de coureurs dit seizoen 22 keer in actie.

In tegenstelling tot de wens van Verstappen lijkt de FIA het aantal races in 2023 echter te gaan verhogen. De kalender wordt namelijk opgevuld met races in Las Vegas, China, Qatar en Zuid-Afrika, terwijl Spa-Francorchamps (België) en Paul Ricard (Frankrijk) mogelijk het kind van de rekening zijn en op de nominatie staan om geschrapt te worden.

Onder de streep lijkt de organisatie van de F1 het aantal races willen terugbrengen naar 24, terwijl Formule 1-CEO Stefano Domenicali eerder liet doorschemeren dat 30 GP's ook mogelijk zou zijn. Verstappen ziet dat graag anders: "Wat mij betreft brengen we het WK terug tot ongeveer zestien races. Gewoon de zestien mooiste circuits". Welke circuits dit dan precies zijn, liet Verstappen in het midden. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.