Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen pakt poleposition op circuit van Montreal, Alonso verrassend tweede

Verstappen pakt poleposition op circuit van Montreal, Alonso verrassend tweede

18 juni 2022, 23:14

Max Verstappen heeft in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Canada de snelste tijd neergezet. De Nederlander zal zondag op poleposition starten in Montreal.

Op het kletsnatte Circuit Gilles Villeneuve eindigde de regerend wereldkampioen voor Fernando Alonso en Carlos Sainz. Haas-coureurs Mick Schumacher en Kevin Magnussen starten morgen ook knap in de top-10.

Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen bij Red Bull, knalde in de tweede fase van de kwalificatie in de muur en viel uit. Hij lijkt geen letsel aan het incident te hebben overgehouden.

Wegens gridstraffen start Charles Leclerc, een van de belagers van Verstappen in de strijd om de wereldtitel, zondag vanaf de laatste plek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.