Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen pakt pole position in beslissende race om F1-wereldtitel

Verstappen pakt pole position in beslissende race om F1-wereldtitel

11 dec 2021, 15:04

Max Verstappen heeft concurrent Lewis Hamilton een flinke tik gegeven in de strijd om het Formule 1-wereldkampioenschap. In Abu Dhabi reed Verstappen zaterdag naar pole position. Hamilton start van plek 2.

In de kwalificatie zette Verstappen met 1.22,109 de snelste tijd neer in zijn Red Bull. Mercedes-coureur Hamilton gaf liefst 0,3 seconde toe. 'Een geweldig gevoel. We hebben de auto afgelopen week verbeterd en dit is het resultaat. Ik ben er heel blij mee. Het was niet makkelijk vanwege de uitstekende vorm waarin Mercedes momenteel zit', zei de Nederlander direct na afloop.

Hamilton feliciteerde Verstappen na afloop met zijn 10e pole position van het seizoen. Aan het einde van het interview kwam de Brit nog even terug op de incidenten tijdens de Grand Prix van afgelopen week: 'Nu kan ik in ieder geval zien waar hij is', lachte de Mercedes-coureur.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.