Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen keihard uitgejouwd in Austin: 'Cheater! Cheater!'

Verstappen keihard uitgejouwd in Austin: 'Cheater! Cheater!'

23 okt 2022, 15:10

Max Verstappen is door een deel van de bezoekers voor de Grand Prix van Austin keihard uitgejouwd. Zijn team - Red Bull Racing - ligt onder vuur bij concurrerende ploegen en fans, omdat Red Bull het budgetplafond heeft overschreden afgelopen jaar.

Teambaas Christian Horner van de renstal Red Bull hoopt de affaire rond de overschrijding van het budgetplafond dit weekend in de Verenigde Staten af te handelen. Teams als Mercedes, Ferrari en McLaren riepen de FIA de afgelopen weken op om zware straffen op te leggen bij overschrijding van het budgetplafond. Zak Brown, de teambaas van McLaren, stuurde zelfs een brief naar de FIA met die oproep. Horner sprak daar zaterdag schande van, terwijl Brown naast hem zat.

"Het is enorm teleurstellend als een ander team je zonder kennis van de feiten beschuldigt van vals spelen en fraude, dat is schokkend", aldus Horner. "Kinderen van onze teamleden worden in speeltuinen gepest als gevolg van fictieve beschuldigingen door andere teams. Sinds de race in Singapore zitten we in een openlijk tribunaal. Iedereen roept zomaar dat we de limiet enorm hebben overschreden. Maar de cijfers die in de media verschijnen, staan mijlenver af van de realiteit."

Op de beelden vanuit Austin blijkt ook dat fans van andere ploegen het Verstappen en zijn collega Sergio Pérez kwalijk nemen. Tijdens het publieke interview voorafgaand aan de race worden de twee volledig uitgekafferd door een deel van de bezoekers. "Cheater!", roept de menigte onder meer. Kijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.