Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen kan in Canada aantal Formule 1-zeges van Senna evenaren

Verstappen kan in Canada aantal Formule 1-zeges van Senna evenaren

16 juni 2023, 08:41

Max Verstappen is realistisch over het mogelijk evenaren van het aantal zeges van Formule 1-legende Ayrton Senna. De in 1994 overleden Braziliaan won in het verleden 41 races, Verstappen staat in aanloop naar de Grote Prijs van Canada op 40 overwinningen. "Het is een geweldige prestatie, maar je kunt het niet echt vergelijken", aldus de tweevoudig wereldkampioen.

"We hebben tegenwoordig veel meer races dan in het verleden, dus ik kijk niet echt naar de cijfers", zei de Nederlander op Verstappen.com. "Maar als klein kind had ik me niet kunnen voorstellen dat ik op die lijst zou staan."

Verstappen en het team van Red Bull zijn dit seizoen vooralsnog oppermachtig. Van de zeven races tot nog toe won de Nederlandse WK-leider er vijf, teamgenoot Sergio Pérez was de snelste in de andere twee races.

Hamilton

Lewis Hamilton verwacht dat Max Verstappen ook zijn recordaantal overwinningen in de Formule 1 kan verbeteren. De Brit voert de lijst met 103 zeges aan. Verstappen kan zondag bij de Grote Prijs van Canada zijn 41e overwinning boeken en evenaart dan het record van de Braziliaanse legende Ayrton Senna. "Ook mijn record kan hij halen. Hij heeft nog een hele lange carrière voor zich en records zijn er om verbeterd te worden", aldus Hamilton.

De zevenvoudig wereldkampioen wacht dit seizoen nog op zijn eerste zege met zijn Mercedes. Zijn laatste succes dateert van 2021 in Saudi-Arabië. Bij de Grote Prijs van Spanje stonden Hamilton en zijn teamgenoot George Russell begin juni wel naast winnaar Verstappen op het podium.

"We hebben een moeilijke periode achter de rug, maar we zijn op de weg terug. In sommige races voelt het daarom toch alsof we overwinningen hebben behaald. Natuurlijk eindigden we niet als eerste, maar we hebben wel overwinningen gehaald in de stappen die we hebben gemaakt zoals bijvoorbeeld in Spanje. We hebben die poolster en we weten waar we heen moeten", aldus Hamilton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.