Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen en Hamilton reageren op vertrek van topontwerper Adrian Newey bij Red Bull

3 mei 2024, 09:54

Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

De Nederlandse wereldkampioen liet dat in aanloop naar de Grote Prijs van Miami weten. "Zoals ik al eerder zei, denk ik dat het belangrijk is om altijd de snelste auto te hebben, want dat maakt het een stuk makkelijker om na te denken over wat goed is. Aan het eind van de dag hebben we een hele sterke groep mensen waar misschien niet genoeg over gesproken wordt in de pers in het algemeen", zei hij tegen de verzamelde media.

"Dat is prima, ze weten wat ze moeten doen, ze weten wat ze waard zijn voor het team en ze weten ook hoe belangrijk ze zijn geweest voor het huidige succes met de auto. We blijven gewoon doorwerken", voegde Verstappen daaraan toe.

Toch betreurt hij het aanstaande vertrek van de 65-jarige Newey, die bijna twintig jaar verantwoordelijk was voor het ontwerp van de auto's waarmee Verstappen drie wereldtitels veroverde en Sebastian Vettel vier keer wereldkampioen werd. De Brit vertrekt volgens diverse media begin 2025 omdat er nog steeds spanningen zouden zijn binnen de top van het team van Red Bull.

"Met de ervaring die hij heeft, heeft hij duidelijk veel bijgedragen aan de filosofie van Red Bull. Ik neem aan dat hij een onmiddellijke impact zal hebben, waar hij ook naartoe gaat, wat hij ook doet", aldus Verstappen.

Reactie Lewis Hamilton

Lewis Hamilton zou het een "geweldige aanvulling" vinden wanneer Adrian Newey volgend jaar bij Ferrari komt werken. De Britse Formule 1-coureur maakt volgend jaar de overstap van Mercedes naar de Italiaanse renstal.

Hamilton uitte in Miami tegenover verslaggevers van onder meer persbureau AFP de wens om volgend jaar met Newey samen te werken. "Zeker, Adrian heeft een geweldige staat van dienst. Hij heeft topwerk geleverd dankzij zijn kennis. Ik denk dat hij een geweldige aanvulling zou zijn. Als ik een lijst zou moeten maken met mensen met wie ik nog zou willen samenwerken, dan staat hij zeker bovenaan."

De Vandaag Inside-tafel ging woensdag helemaal stuk om Chris Woerts, die even was vergeten dat Lewis Hamilton in 2025 de overstap maakt naar het Formule 1-team van Ferrari. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.