Terug

Volg Vandaag Inside

Verstappen: 'Als ik niet kan winnen, mag hij van mij één keer winnen'

Verstappen: 'Als ik niet kan winnen, mag hij van mij één keer winnen'

16 juni 2023, 15:34

Max Verstappen gaat stevig aan kop in het in het WK-klassement van de Formule 1. Hij wist in 2023 vijf van de zeven races te winnen; de andere twee races werden gewonnen door Sergio Pérez. Toch hoeft de Mexicaan dat van Verstappen in het vervolg niet per se steeds weer te doen, mocht hij een keer niet in staat zijn om te winnen.

"Wie ik kies wie één keer mag winnen, als ik niet zelf kan winnen? Nou, dan Fernando Alonso," aldus Verstappen, die lachend het spelletje van de media meespeelt. "Hij verdient het. Als je al zo lang racet, ook in auto’s waar je niet mee kan winnen, en toch totaal geen liefde voor de sport verliest, dat is prachtig. Hij blijft een echte racer, een beest," wordt Verstappen geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Toch is Super Max niet van plan om cadeautjes weg te geven. Een beetje spanning vindt hij leuk, maar hij wil wel blijven winnen: "Liefst een beetje van allebei. Ik genoot zelf enorm van het gevecht dat ik in 2021 had met Mercedes en snap ook wel dat competitie voor de sport leuker is, natuurlijk. Mensen kunnen toch een beetje verveeld raken als één team zo dominant is."

Maar Verstappen raakt niet minder gemotiveerd met altijd maar de beste papieren op zak: "Oh, nee, nee. Als je naar races trekt met de gedachte dat P5 al heel goed is, dan werkt dat voor mij véél minder motiverend."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.