Terug

Volg Vandaag Inside

Versoepelingen in Frankrijk goed nieuws voor Djokovic

Versoepelingen in Frankrijk goed nieuws voor Djokovic

3 mrt 2022, 16:46

Niets lijkt deelname van Novak Djokovic aan de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros nog in de weg te staan. De Franse premier Jean Castex kondigde donderdag versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Zo wordt de verplichte vaccinatiepas op 14 maart afgeschaft. Djokovic heeft zich niet tegen corona laten vaccineren, waardoor hij onder meer niet welkom was op de Australian Open.

Met de afschaffing van de pas kan de Serviër volgende maand in principe meedoen aan het graveltoernooi van Monte Carlo en de maand erop in Parijs op jacht gaan naar zijn 21e grandslamtitel. Djokovic is de titelverdediger op Roland Garros.

Djokovic raakte vorige week de leiding op de wereldranglijst kwijt, hoewel hij voor het eerst dit jaar in actie kwam. In Dubai verloor hij in de kwartfinales van de Tsjech Jiri Vesely waardoor de Rus Daniil Medvedev hem passeerde en de nieuwe nummer 1 van de wereld werd. Djokovic kan de komende weken vanwege zijn ongevaccineerde status niet deelnemen aan twee grote toernooien in de Verenigde Staten. Het gaat om Indian Wells en Miami.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.