Terug

Volg Vandaag Inside

Verschrikkelijke details onthuld over vluchtende Schalke-spelers na degradatie

Verschrikkelijke details onthuld over vluchtende Schalke-spelers na degradatie

22 apr 2021, 09:05

Dinsdagavond viel het doek definitief voor Schalke 04. De club degradeerde na 30 jaar uit de Bundesliga. Bij aankomst in Gelsenkirchen werd de spelersbus opgewacht en dat liep volledig uit de hand. Duitse media melden steeds meer details over de verschrikkelijke gebeurtenissen.

'Het gaat nog steeds niet zo goed ,' vertelt Schalke-legende Gerald Asamoah in gesprek met ARD. 'Ik was een van de eersten die uit de bus stapte. En ik was niet bang. Ik ken de fans al heel lang en ik ging ervan uit dat er niets zou gebeuren.'

Uiteindelijk ging het volledig mis. Sportschau heeft inmiddels nog meer details naar buiten gebracht. De auto van Mark Uth, voormalig speler van Heracles Almelo en SC Heerenveen, is gesloopt. Middenvelder Suat Serdar werd belaagd toen hij naar huis wilde rijden en een nog onbekende speler sliep in een hotel op het terrein van Schalke.

'Ik zag een van onze werknemers op de grond liggen en geschopt worden. De angst in de ogen van Mike Büskens (assistent-coach, red.) zal ik me voor altijd blijven herinneren’, aldus Asamoah.

De politie is direct een onderzoek gestart. Een anonieme speler vertelde ook al eerder dat de spelers werden bekogeld met eieren en dat ze moesten rennen voor de fans. 'We hadden angst, pure angst. Ik ben gewoon gaan rennen. Sommigen van ons zijn geschopt. Ik ben geschokt en ik weet niet hoe we de komende wedstrijden nog kunnen spelen. Ik snap ook niet waarom we aan de fans werden overgeleverd. De politie stond gewoon beneden te wachten.'

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.