Terug

Volg Vandaag Inside

Verrassende carrièrestap voor Danny Vera

Verrassende carrièrestap voor Danny Vera

26 nov 2021, 19:54

Een verrassende carrièrestap voor Danny Vera. Hij is met platenmaatschappij Excelsior Recordings het platenlabel Pressure Makes Diamonds (PMD Records) gestart en wordt dus platenbaas. Het eerste talent dat hij vertegenwoordigd is de New Yorker Brian Dunne (32). Vanavond treden beide mannen op bij Jinek.

In het Algemeen Dagblad vertelt Danny dat hij via zijn eigen radioprogramma Vera's Vintage Vibes op Radio Veronica bij Brian Dunne terechtkwam: 'Daar draai ik allerlei ouwe meuk, van Louis Prima en Sinatra tot Elvis en Johnny Cash. Maar het is ook leuk om er soms iets nieuws te draaien dat nog niemand kent. Ik klik daarvoor van alles aan op YouTube en Spotify, zo kwam ik bij Brian Dunne terecht. Ik vond New Tattoo meteen een mooi liedje, draaide het een paar keer en de luisteraars waardeerden het ook. Zo is het balletje gaan rollen.'

Het lied werd door Radio Veronica-zenderbaas Rob Stenders opgenomen in de reguliere programmering en New Tattoo is ook te horen op Radio 2 en 3FM: 'Het is een heel mooi, op zichzelf staand liedje waarvan ik denk dat het een hit kan worden’', zegt Vera. ,,Het is alleen hij met een elektrische gitaar, de klank is heel mooi. Bij de eerste tekstregel zit ik er meteen in. Je hoort er ook de ruis van de tape in, dat maakt het af.'

Danny kwam in contact met Dunne, die in de VS al jaren optreedt en meerdere albums maakte, en kwam erachter dat hij nog geen platencontract had: 'Ik had al een paar jaar het plan om samen met mijn label Excelsior Recordings een nieuw, eigen label te beginnen. Dit is een perfecte gelegenheid om daarmee te beginnen.' De zanger wil in de toekomst meer artiesten vastleggen en ziet bij Dunne parallellen met zichzelf: 'Johan Derksen gaf mij ooit de kans in zijn voetbalprogramma, ik ben een hit verder en vul nu de Ziggo Dome. Dan is het tijd om hetzelfde te doen voor anderen; ik heb nu een netwerk dat ik hen kan bieden.'

Binnenkort brengt PMD Records een compilatie-album uit van de platen die Dunne al gemaakt heeft: 'En Brian staat in het voorprogramma van mijn komende optreden in Ziggo Dome. Wie weet helpt dat om bekender te worden. Weet je, ik heb Roller Coaster nooit gepromoot. Als iets goed is, komt het vanzelf een keer bovendrijven, ook al is dat na een paar jaar. Hopelijk gaat het bij Brian ook zo,' aldus Dany.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.