Terug

Volg Vandaag Inside

Ochtendshow Veronica Inside vanaf morgen te horen bij Radio Veronica

Ochtendshow Veronica Inside vanaf morgen te horen bij Radio Veronica

1 nov 2020, 20:40

Wilfred Genee maakt maandag zijn officiële debuut als ochtend-dj op Radio Veronica. Heel anders dan zijn middagshow zal de presentator het niet aanpakken. Hij blijft doen waar hij naar eigen zeggen goed in is. "Ik moet irritant zijn", zegt Wilfred tegen het ANP.

"Het moet een beetje op het randje zitten, het moet scherp zijn, het moet prikkelen", schetst Wilfred. "Laatst stuurde nog iemand dat ik wel heel erg irritant was maar ja, dat is mijn stijl. Ik moet irritant zijn anders werkt deze vorm van radio en ook tv niet. Je moet een beetje zuigen, een beetje duwen en een beetje prikken. Dat is wie ik ben, en ik kan het ook niet anders."

Tegengas krijgt Wilfred ook in de ochtend in de vorm van vaste sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn. Zij waren al eerder jarenlang in de vroege uren te horen bij Edwin Evers. "Toen was Edwin de zalvende stem en gingen Rick en Niels er met gestrekt been in. Maar bij ons is dat juist omgekeerd. Dat is best wel grappig om te zien."

Rick en Niels zijn volgens Wilfred de beste sidekicks van Nederland. Het helpt daarbij dat het duo niet de beste vrienden van de presentator zijn. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat wij elkaar niet per se aardig hoeven te vinden want dat zou wel eens de kracht van het programma kunnen worden. Dat is wel gebleken", zegt Wilfred. "Maar ik moet toegeven, en ik denk zij inmiddels ook wel, dat we elkaar wel iets aardiger zijn gaan vinden. Maar die scherpe rand gaat er nooit af."

Een ochtendshow op de radio is, anders dan voor de meeste radiomakers, niet het walhalla voor Wilfred. "Ze zeggen dat dit het hoogst haalbare is. Maar nee, zo voel ik dat niet. Ik hoor dat dit dan de Champions League is maar ik vind de middag ook heel leuk. Het maakt mij echt niet uit." Druk voelt de presentator dan ook niet. "Als het werkt dan werkt het en zo niet, dan werkt het niet", zegt hij nuchter.

Wilfred heeft ter voorbereiding alle concurrentie in de ochtend beluisterd. Iets als Veronica Inside hoorde hij niet. "Dat rafelige en baldadige ben ik niet tegengekomen. Wij hebben een sfeertje van jongens onder elkaar, ‘boys will be boys’, al worden ze steeds ouder", lacht hij. "Dat zou heel goed kunnen gaan werken."

De Veronica Inside-ochtendshow met Wilfred Genee, Rick Romijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen is vanaf maandag 2 november elke werkdag vanaf 07:00 uur te horen bij Radio Veronica. Om 06:30 uur beginnen Rick, Niels en Florentien al met de warming-up.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.