Terug

Volg Vandaag Inside

Vermoedelijke opstellingen AZ, Feyenoord en PSV

Vermoedelijke opstellingen AZ, Feyenoord en PSV

24 okt 2019, 13:35

Vanavond treden AZ, Feyenoord en PSV in de Europa League aan tegen respectievelijk Astana FK, Young Boys en LASK Linz. De Nederlandse ploegen strijden alle drie nog mee om een plek in de volgende ronde. Voor Jaap Stam zou een Europees succesje vermoedelijk het meest welkom zijn, om de druk op zijn schouders en op de selectie wat te verlichten. In Bern wacht de pittige uitwedstrijd tegen Young Boys op een kunstgrasveld in Stade de Suisse.

Jaap Stam gaat het naar verluidt in de wedstrijd tegen Young Boys Bern over een andere boeg gooien. Volgens het Algemeen Dagblad gaat de oefenmeester starten met vijf verdedigers in een 5-3-2-formatie. Eric Botteghin zou terugkeren in de basis, maar niet als vervanger van Edgar Ié of Senesi, maar als versterking centraal achterin.

Dit betekent dat Steven Berghuis van zijn positie als rechteraanvaller verhuist naar de 'nummer 10-positie'. Voorin is er ruimte voor snelheid met Luciano Narsingh en Luis Sinisterra.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Vermeer; Malacia, Senesi, Botteghin, Ié, Geertruida; Fer, Berghuis, Toornstra; Narsingh, Sinisterra.

AZ speelde de laatste Europese wedstrijd gelijk tegen Manchester United. In Den Haag kwam de ploeg uit Alkmaar niet verder dan 0-0, hoewel ze misschien wel recht hadden op meer. Voor AZ is er maar één opdracht voor de wedstrijd van vanavond tegen het Kazakse Astana. Met de tot nu behaalde twee punten moet het winnen om kans te maken op overwintering.

AZ zal naar verwachting aantreden in de gebruikelijke 4-3-3-formatie.

Vermoedelijke opstelling AZ: Bizot; Wijndal, Wuytens, Vlaar, Svensson; Koopmeiners, De Wit, Midtsjø; Idrissi, Boadu, Stengs.

PSV-trainer Mark van Bommel lijkt in zijn opstelling tegen LASK Linz plaats te maken voor Erick Gutiérrez en Bruma. Beide spelers zaten de laatste wedstrijden een aantal keer op de bank, maar mogen naar alle waarschijnlijkheid starten tegen LASK, meldt het Algemeen Dagblad. Dit gaat ten koste van Jorrit Hendrix en Ritsu Doan.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Gutiérrez, Ihattaren; Bruma, Malen, Bergwijn.

VIDEO - Koffie met Boskamp: Jarige Jan geeft Stam gouden tip om Ajax te verslaan

Koffie met jarige Boskamp: Wie wint de Klassieker?
9:28
Koffie met jarige Boskamp: Wie wint de Klassieker?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.