Terug

Volg Vandaag Inside

Vermoedelijke opstelling Ajax: 'Schuurs en Álvarez vormen defensief duo'

Vermoedelijke opstelling Ajax: 'Schuurs en Álvarez vormen defensief duo'

27 nov 2019, 12:00

Ajax staat in de uitwedstrijd tegen Lille OSC in de Champions League voor een nieuwe uitdaging. De koploper van de eredivisie wil met een geïmproviseerde defensie dichtbij de achtste finales komen. Nagenoeg zeker is dat Perr Schuurs een kans krijgt als vervanger van Joël Veltman. Het Algemeen Dagblad verwacht dat Edson Álvarez de vervanger is van Daley Blind.

Ten Hag vertelde dinsdag op de persconferentie al dat hij de speelwijze van Ajax intact wil houden. 'Maar ik moet nu wel concessies doen, omdat we ons centrale verdedigingsduo niet kunnen opstellen. Toch wil ik zo weinig mogelijk aan de structuur van het elftal veranderen.' De keuze voor Schuurs en Álvarez centraal achterin zou betekenen dat Lisandro Martínez gewoon op het middenveld staat.

Door de blessure van David Neres heeft Zakaria Labyad al een aantal weken een basisplaats, verwacht wordt dat hij ook woensdagavond als rechtsbuiten aan de aftrap verschijnt. Ten Hag voert daarmee ook voorin zo min mogelijk wijzigingen door. Hierdoor blijft Klaas-Jan Huntelaar op de bank.

Ajax heeft na vier groepsduels zeven punten, net als Valencia en Chelsea. Lille heeft pas één punt en kan het Europees avontuur na de winterstop alleen nog maar in de Europa League vervolgen. De uitslag van het duel met Lille is niet cruciaal voor Ajax. Een thuiszege op 10 december in de laatste groepswedstrijd op Valencia volstaat voor een plaats in de achtste finales.

Lille - Ajax wordt woensdagavond vanaf 20:30 uur live uitgezonden op Veronica. In de studio zijn aanwezig: Wilfred Genee, René van der Gijp en Wim Kieft.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Álvarez, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech, Martínez; Labyad, Tadic, Promes.

Johan voorspelt makkelijke avond voor Ajax tegen Lille

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.