Terug

Volg Vandaag Inside

Verliezend Dortmund furieus op ‘arrogante’ Makkelie: ‘Een regelrecht schandaal!’

Verliezend Dortmund furieus op ‘arrogante’ Makkelie: ‘Een regelrecht schandaal!’

8 mrt 2023, 13:00

Het Champions League-avontuur van Borussia Dortmund zit erop. De Duitsers werden dinsdagavond door Chelsea uitgeschakeld in het miljardenbal. Waar het in Dortmund twee weken geleden eindigde in een 1-0 overwinning voor die Borussen, trok Chelsea nu aan het langste eind (2-0). Na afloop was Dortmund niet tevreden en vooral scheidsrechter Danny Makkelie moest het ontgelden.

Voor het niet in al te beste vorm verkerende Chelsea was de opdracht helder: er moest gewonnen worden, en het liefst met zo groot mogelijke cijfers. Dit resulteerde vlak voor rust in een doelpunt van Raheem Sterling. The Blues gingen met een door hen zo gewilde 1-0 voorsprong rusten.

Vlak na rust kreeg Chelsea een penalty. Marius Wolff kreeg een voorzet van Ben Chillwell op de hand. Na inmenging van de VAR Pol van Boekel wees Danny Makkelie gedecideerd naar de stip. Kai Havertz legde aan, maar raakte de paal. Waar Dortmund zich alweer opmaakte voor het vervolg van het spel, hield Makkelie zijn hand op zijn oor. Prompt wees hij weer naar de stip, de penalty moest opnieuw genomen worden. Reden hiervoor was het te vroeg inlopen van beide teams op het moment van nemen. Kai Havertz benutte de tweede penalty wel en deze goal kwam Dortmund niet meer te boven.

Na afloop waren bij Dortmund de ogen vooral gericht op Danny Makkelie. Middenvelder Emre Can liet na afloop geen spaan heel van de arbiter uit Willemstad: ‘’De strafschop en de herhaling daarvan zijn een regelrecht schandaal’’, foeterde hij na afloop. ‘’Op deze momenten heb je persoonlijkheden nodig, misschien had hij wel angst voor de supporters, maar dan moet de UEFA de volgende keer een andere scheidsrechter sturen’’, vervolgde de Duitser.

Zijn trainer Edin Terzic wilde niet met de beschuldigende vinger naar Makkelie wijzen en bleef rustig: ‘’Het is een pijnlijke uitkomst, maar we moeten het accepteren. Natuurlijk zijn we allemaal heel teleurgesteld.’’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.