Terug

Volg Vandaag Inside

'Verlengen met Onana kan tot mogelijkheden behoren'

'Verlengen met Onana kan tot mogelijkheden behoren'

10 feb 2021, 20:48

Ajax gaat snel om de tafel zitten met de zaakwaarnemer van André Onana, de doelman die vorige week voor 12 maanden werd geschorst omdat er tijdens een controle het verboden middel furosemide in zijn urine werd aangetroffen. Dat bevestigde directeur voetbalzaken Marc Overmars vlak voor het bekerduel met PSV.

Het contract van Onana loopt in de zomer van 2022 af. Ajax wil graag voorkomen dat hij dan transfervrij vertrekt. 'Het is natuurlijk dramatisch voor hem maar ook voor ons', zei Overmars bij ESPN. 'Wat dit voor zijn toekomst betekent? Dat is een goede vraag. We gaan het daar een dezer dagen met zijn mensen over hebben. Het kan twee kanten op. Hij kan verlengen en blijven of hij blijft niet. De komende weken zullen we kijken hoe het ervoor staat. Maar verlengen kan zeker tot de mogelijkheden behoren.'

Ajax gaat ook in beroep tegen de schorsing voor Onana. De club stapt binnen 3 weken naar het CAS. Overmars wist al sinds november dat Onana het risico van een schorsing liep. Hij heeft niet overwogen om afgelopen maand nog een doelman aan te trekken. 'Wij hebben genoeg vertrouwen in Maarten Stekelenburg. Komende zomer zie ik het wel weer.'

Overmars verwacht dat Quincy Promes de komende weken alsnog naar Spartak Moskou vertrekt. Hij speelde al in op het vertrek van de aanvaller door Oussama Idrissi van Sevilla te huren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.