Terug

Volg Vandaag Inside

Verkoop Haaland niet noodzakelijk voor Borussia Dortmund

Verkoop Haaland niet noodzakelijk voor Borussia Dortmund

6 apr 2021, 18:11

Een vertrek van topschutter Erling Haaland bij Borussia Dortmund is volgens clubdirecteur Hans-Joachim Watzke vanuit financieel oogpunt geen noodzaak. 'Wat er ook gebeurt dit seizoen en volgend seizoen, we hoeven geen spelers halsoverkop te verkopen of mensen te ontslaan', zo zei Watzke, op de dag dat zijn club in de kwartfinales van de Champions League Manchester City treft, tegen portal DAZN. Uitschakeling dreigt terwijl het zeer de vraag is of Dortmund zich via een hoge klassering in de Bundesliga kwalificeert voor de editie van volgend seizoen.

'We staan niet onder druk, wat een goed uitgangspunt voor de huidige situatie is', zei Watzke. Mats Hummels had na de nederlaag zaterdag tegen Eintracht Frankfurt minder optimistisch geklonken. 'Als we ons niet kwalificeren voor de Champions League zou dat een sportieve en financiële ramp zijn', zei Hummels. 'Het zou ons kunnen verhinderen om een speler te kopen die we willen of ons kunnen verplichten om een speler te verkopen die we willen houden.'

Het beursgenoteerde Borussia Dortmund leed in de eerste zes maanden van het seizoen een verlies van ruim 26 miljoen euro, terwijl ook de omzet daalde van 236,6 naar 177,4 miljoen euro.

Watzke ontkent niet dat Real Madrid, FC Barcelona en Manchester City in beeld zijn om de jonge Noor over te nemen. 'We zullen het rustig bespreken met Erling, zijn vader en zijn makelaar Mino Raiola.' Haaland staat nog tot 2024 onder contract bij Dortmund.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.