Terug

Volg Vandaag Inside

Verhaal 'tietenman' uit Qatar lijkt verzonnen: 'Zette Telegraaf-journalist onder druk'

Verhaal 'tietenman' uit Qatar lijkt verzonnen: 'Zette Telegraaf-journalist onder druk'

25 nov 2022, 12:00

Het verhaal van 'tietenman' Harry Goudsblom dat hij in Qatar zou zijn weggestuurd vanwege zijn borsten is "een enorm lul-verhaal", stelt Valentijn Driessen in Kick-off de voetbalpodcast van De Telegraaf. Dat zou blijken uit onderzoek van zijn collega Pim Sedee.

Woensdag vertelde Harry in het Algemeen Dagblad dat hij na de wedstrijd tussen Senegal en Nederland van het terrein zou zijn verwijderd vanwege zijn OneLove-band en borsten. "Toen moest ik, begeleid door twintig agenten van het stadionterrein af. En onderweg moest ik ook nog mijn borsten afdoen", aldus 'tietenman'.

Dat verhaal zit echter anders, weet De Telegraaf. Harry zou zich bij de krant hebben gemeld met zijn verhaal, wanneer Pim Sedee "een groter verhaal" wilde maken over de misstanden. Toen bleek zijn verhaal niet juist te zijn. Desondanks wilde 'tietenman' dat zijn verhaal in de krant zou komen. "De tietenman probeert jou op een verschrikkelijke manier onder druk te zetten. En dan neemt hij mee dat hij het bij onze concurrent wil laten publiceren, bij het AD. Jij hapt gelukkig niet", springt Valentijn in de bres voor zijn collega Sedee.

Hij vervolgt: "Vervolgens verschijnt het bij het Algemeen Dagblad, terwijl jij mensen hebt gesproken die samen met hem het stadion in zijn gegaan die zeggen dat het een enorm lul-verhaal is van deze man. Dus deze man is chronisch op jacht naar publiciteit. Maar dit is natuurlijk een ziek persoon. Eerst laat hij zich omkopen door Qatar en nu roept hij "ik mag geen tieten aan"... En ik vind eigenlijk dat we na deze afrekening dat we gewoon geen enkele aandacht meer besteden aan deze mafkees".

Sedee: "We weten ook hoe ze daar zijn, hé? Als de wedstrijd is afgelopen, dan willen ze gewoon dat je weggaat. Het is moeilijk om de vinger te leggen op wat daar precies is gebeurd, maar hij is na de wedstrijd gewoon vertrokken".

Oranje-volger Mike Verweij zag wél misstanden bij andere wedstrijden. Zo moesten Wales-fans bijvoorbeeld regenboog-hoedjes inleveren bij aankomst in het stadion: "Maar dat maakt de actie van 'tietenman' ook zo triest: dat je echt schrijnende voorvallen dan gaat aangrijpen om zelf ook weer aandacht te krijgen..."

Valentijn vindt dat de KNVB actie moet ondernemen. "Volgens mij is er een bepaalde Oranje-kaart waarmee je voorrang krijgt bij het aanschaffen van wedstrijdkaarten. Dan zou ik zeggen: deze man zoekt het maar lekker zelf uit. Wij gaan die kaarten niet meer aan hem leveren. Als hij ze uit de vrije verkoop wil halen, prima. Maar niet met voorrang."

Voor De Oranjewinter schreef Marcel van Roosmalen op geheel eigen wijze een column over de Nederlandse fans in Qatar. Kijk het fragment hieronder terug!

'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'
2:19
'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.