Terug

Volg Vandaag Inside

‘Vergeleken bij Carlos Vinícius is Lucas Pratto een topspits'

‘Vergeleken bij Carlos Vinícius is Lucas Pratto een topspits'

18 okt 2021, 14:47

Hugo Borst heeft een “wanstaltig slecht weekend" gezien in de Eredivisie. Dat schrijft Borst in zijn column voor het AD. De columnist focust zich in zijn stuk vooral op Carlos Vinícius, die zaterdag tegen PEC Zwolle na 81 minuten inviel.

‘Wat een wanstaltig eredivisieweekend, wat een slecht voetbal, wat lopen er lachwekkend slechte voetballers rond’, begint Borst zijn column. ‘Dachten ze bij PSV: Carlos Vinícius komt uit het land van Romário en Ronaldo, dus die moet ook goed zijn?’

De columnist vergelijkt de Braziliaanse spits van PSV met Lucas Pratto, die vorig jaar flopte in dienst van Feyenoord. ‘Ik heb de spits nu bij elkaar een uurtje aan het werk gezien, echt, hij is de Lucas Pratto van PSV. Laat ik het nog sterker vertellen: vergeleken bij Vinícius was Lucas Pratto een topspits.’

‘Wat zouden zijn medespelers bij PSV op de training achter hun hand zeggen?’, vraagt Borst zich hardop af. ‘Hoe Vinícius beweegt, loopt en sprint, wegdraait en afrondt… zijn komst doet afbreuk aan de geniale moves die PSV (ze haalden Romário en Ronaldo) ooit deed.’

Vinícius speelt sinds de zomer voor PSV. De spits wordt voor twee seizoenen gehuurd van Benfica. Vinícius werd in Brazilië opgeleid door Santos FC. Na periodes bij Palmeiras, AA Caldense en Anápolis-GO vertrok de aanvaller naar Portugal. Bij Real SC, een club uit de tweede competitie van Portugal, werd hij clubtopscorer en dat werd hij later in zijn loopbaan ook bij Rio Ave SC en Benfica. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Tottenham Hotspur, waar hij in 22 wedstrijden tot 10 doelpunten kwam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.