Terug

Volg Vandaag Inside

40.000 toeschouwers aanwezig bij EK-finale op Wembley

40.000 toeschouwers aanwezig bij EK-finale op Wembley

14 juni 2021, 23:53

Het Verenigd Koninkrijk laat bij de finale van het EK voetbal op 11 juli op Wembley in Londen minstens 40.000 toeschouwers toe. Dat heeft cultuur- en sportminister Oliver Dowden maandag gezegd. De regel geldt ook voor de halve finales die ook in het stadion in Londen worden gespeeld.

Ook bij de finales van Wimbledon op 10 en 11 juli mogen 15.000 toeschouwers aanwezig zijn. Dat is de maximale capaciteit op het Centre Court. Bij de partijen in de rondes daarvoor mag maximaal de halve capaciteit van het stadion worden benut.

De grote evenementen maken deel uit van een testreeks van de Britse regering, waarmee de overheid informatie over de veiligheid van grote evenementen wil verzamelen. Voor veel andere zaken zijn de coronamaatregelen vanwege de verspreiding van de zogenoemde Delta-variant uit India verlengd tot 19 juli. Door de variant is het besmettingscijfer de laatste weken weer gestegen in Groot-Brittannië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.