Terug

Volg Vandaag Inside

'Vereerde' Frank de Boer niet benaderd voor bondscoachschap

'Vereerde' Frank de Boer niet benaderd voor bondscoachschap

14 sep 2020, 11:03

Frank de Boer is vooralsnog niet benaderd door de KNVB voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal. Dat vertelde de trainer zondag tijdens het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports.

"Nee, ik ben niet benaderd", zei De Boer. "Ik vind het in ieder geval een hele eer als je bondscoach kan zijn van dit land. Na minister-president is het misschien wel de belangrijkste baan in Nederland."

Na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona is de KNVB op zoek naar een nieuwe bondscoach. Naast De Boer worden ook Louis van Gaal en Henk ten Cate genoemd als mogelijke kandidaten voor het bondscoachschap. Beide trainers zijn bereid te praten met de KNVB over de functie. De afgelopen weken werden ook Peter Bosz, Phillip Cocu, Bert van Marwijk, Frank Rijkaard en Giovanni van Bronckhorst met Oranje in verband gebracht.

Ronald de Boer liet eerder al weten dat zijn broer Frank beschikbaar is voor de functie van bondscoach. Als trainer beleefde Frank de Boer een succesvolle periode als hoofdtrainer met vier landstitels voor Ajax. Daarna volgden korte buitenlandse avonturen bij Internazionale en Crystal Palace, waar hij snel werd ontslagen. Als trainer van de Amerikaanse club Atlanta United hield hij het met anderhalf jaar iets langer vol, maar uiteindelijk werd De Boer ook daar ontslagen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.