Terug

Volg Vandaag Inside

Verdeling Europese tickets duidelijk na bekerzege Ajax

Verdeling Europese tickets duidelijk na bekerzege Ajax

18 apr 2021, 22:37

Met de winst van Ajax van de KNVB-beker is ook duidelijk geworden hoe de Europese tickets aan het einde van het seizoen worden verdeeld. De kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de groepsfase van Champions League. De nummer 2 mag aan de voorronden van de Champions League deelnemen.

Ajax koerst in de Eredivisie af op de titel. Als de Amsterdamse ploeg inderdaad kampioen wordt, begint het Europese avontuur van de nummer 3 van de Eredivisie in de play-offs om een plaats in de Europa League. De nummer 4 start in de derde voorronde van de nieuwe Conference League. De winnaar van de play-offs tussen de nummers 5 tot en met 8 van de competitie begint in de tweede voorronde van de Conference League.

Ajax versloeg Vitesse zondag in de bekerfinale in De Kuip met 2-1. Als Vitesse de beker had gewonnen, dan had de club uit Arnhem minimaal aan de play-offs voor deelname aan de Europa League mogen deelnemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.