Terug

Volg Vandaag Inside

Verdachte arbiter 'naïef, maar doodeerlijk'

Verdachte arbiter 'naïef, maar doodeerlijk'

16 okt 2018, 15:47

TONGEREN (ANP/Belga) - Scheidsrechter Sebastien Delferière, een van de verdachten in het Belgische onderzoek naar fraude in het voetbal, heeft korting aanvaard bij de aanschaf van een auto. De eveneens verdachte spelersmakelaar Dejan Veljkovic hielp hem daarbij. Dat heeft zijn advocaat Didier De Quevy gezegd in Tongeren, waar Delferière dinsdag voor de raadkamer moet verschijnen.

,Hij is een man die misschien een beetje naïef is geweest, maar die toch doodeerlijk is. Hij heeft niet deelgenomen aan matchfixing'', aldus zijn advocaat, die toegeeft dat het 'niet slim' was van zijn cliënt om een dergelijke gunst te aanvaarden bij de aankoop van een auto. ,,Maar het moet nog bewezen worden dat er een intentie was om een misdrijf te plegen", aldus De Quevy.

Delferière wordt verdacht van deelname een een criminele organisatie, het witwassen van geld en corruptie, evenals collega Bart Vertenten, de tweede scheidsrechter die is aangehouden. Het tweetal is door de Belgische voetbalbond geschorst en zal mogelijk nooit meer een wedstrijd mogen fluiten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.