Terug

Volg Vandaag Inside

Verbijstering over transfersom Gakpo: 'Waarom is het zo weinig?'

Verbijstering over transfersom Gakpo: 'Waarom is het zo weinig?'

27 dec 2022, 14:33

Cody Gakpo verruilt PSV voor Liverpool. De Eindhovenaren ontvangen naar verluidt zo'n 40 miljoen euro voor de buitenspeler. Dit bedrag kan nog oplopen tot zo'n 55 miljoen euro. In Engeland wordt vooral gesproken over de transfersom.

Voormalig Liverpool-verdediger Steve Nicol is verrast door het "lage" bedrag. "Voor iemand die wordt gezien als een van de beste spelers van het WK? Waarom is het zo weinig? Waarom is het maar 37 miljoen pond?", vraagt Nicol zich af bij ESPN UK.

De Schot heeft ook nog z'n twijfels over de rol van Gakpo in het team van trainer Jürgen Klopp. "Hij speelt niet heel diep, hij speelt niet in de punt, hij zit er een beetje tussenin. Hoe past hij in het spel van Liverpool? Ik weet niet of hij daarin past. Wellicht zien ze een rol voor hem weggelegd als aanvulling op de voorste drie, of gaat hij meer teruggetrokken spelen in de Jude Bellingham-rol en komt hij later in het strafschopgebied. Gaat hij al het werk doen en naar voren komen? Voor mij valt hij er een beetje tussenin", concludeert de analist van ESPN.

Gakpo was de voorbije seizoenen een van de beste spelers in de Eredivisie. Inmiddels staan er 106 Eredivisieduels achter zijn naam waarin de Oranje-international 36 keer scoorde. Met negen doelpunten is hij nu nog topscorer van de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.