Terug

Volg Vandaag Inside

Verbijstering om Op1-uitzending vanuit Ter Apel: ‘Wat onmenselijk!’

Verbijstering om Op1-uitzending vanuit Ter Apel: ‘Wat onmenselijk!’

31 aug 2022, 10:54

Er is een hoop te doen om de Op1-uitzending van dinsdagavond, die vanuit het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel werd gemaakt. 

De EO liet dinsdagmiddag weten dat de talkshow eenmalig zou worden uitgezonden vanaf het terrein van het aanmeldcentrum voor asielzoekers, om aandacht te vragen voor de asielcrisis. Bij hoge uitzondering had het COA besloten om camera's op het terrein van het aanmeldcentrum toe te laten. Onder anderen bestuursvoorzitter Milo Schoenmaker en adjunct regiomanager Gert-Jan Stuivenberg van het COA schoven bij presentatoren Margje Fikse en Giovanca Ostiana aan tafel aan.

Echter liet de uitwerking te wensen over, omdat er op een gegeven moment asielzoekers achter hekken in beeld verschenen, wat zorgde voor een ongemakkelijke beeld. 

Op Twitter wordt met verbijstering gereageerd op de pijnlijke beelden. “Alsof je in een dierentuin bent, maar de dieren geen blik waardig gunt. Pijnlijk”, twittert Nadya. Een andere kijker schrijft: “Echt? Hoe dan? Achter hekken? Als in een dierentuin? Mijn hemel.” 

“Wat onmenselijk! Die mensen zitten daar met vieze wc's, steekpartijen, aanrandingen, onbeschermd en zonder tent, ze kunnen niet slapen van de kou.. en de linkse elite zit ze gewoon te bekijken als in de dierentuin, maar dan wel met een glas wijn erbij”, twittert ene Carlos. Ook presentator Diederik Ebbinge kan zijn ogen niet geloven. “Mijn god”, schrijft hij bij een screenshot van de uitzending.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.