Terug

Volg Vandaag Inside

'Verbaasd' Ajax draait geldkraan niet ver open

'Verbaasd' Ajax draait geldkraan niet ver open

25 apr 2020, 11:45

Nu het eredivisieseizoen definitief tot een einde is gekomen, gaat de blik bij veel clubs richting volgend seizoen. Daarvoor moeten eerst de financiële gevolgen in kaart worden gebracht. Daarbij gaan er clubs in financieel zwaar weer terecht komen, maar Ajax gaat niet zomaar de geldkraan ver opendraaien om andere clubs te helpen.

Volgens* De Telegraaf* verbaast het Ajax dat de andere clubs uit de Eredivisie het vanzelfsprekend vinden dat de Amsterdammers de portemonnee trekken. Een deel van de Europese startpremie verdelen, is voor Ajax uit solidariteit een optie, maar wel binnen de perken.

De belangrijkste reden terughoudend te zijn met de Ajax-steun is het feit dat de Amsterdamse club zelf ook flink wordt geraakt. 'Uit de halfjaarcijfers blijkt dat Ajax óndanks het miljoenenbal op een operationeel verlies afstevent. Dat wordt normaal gesproken ruimschoots gecompenseerd door de transferinkomsten, maar als die sommen lager worden of uitblijven, heeft de leiding van de regerend kampioen een probleem op te lossen', schrijft de krant.

Bovendien zou het spelen zonder publiek in het nieuwe seizoen catastrofaal zijn, want Ajax haalt veel inkomsten rond thuiswedstrijden. Edwin van der Sar noemde dit al het 'zwarte scenario' en loopt mogelijk tientallen miljoenen euro's mis.

Sportmarketeer Chris Woerts voorspelde gisteravond tijdens de uitzending al dat Ajax een lager percentage zou afstaan. Bekijk hieronder het fragment.

VIDEO - ‘Ajax ziet niets in richtlijn en staat veel lager percentage van inkomsten af’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.