Terug

Volg Vandaag Inside

Veltman overwoog te stoppen: 'Ik heb wel wat tranen gelaten'

Veltman overwoog te stoppen: 'Ik heb wel wat tranen gelaten'

6 aug 2020, 18:48

Veltman kreeg deze zomer na 19 jaar trouwe dienst bij Ajax dan eindelijk zijn gewenste transfer naar het buitenland. De 28-jarige verdediger tekende een contract bij Premier League-laagvlieger Brighton & Hove Albion. Toch had het niet veel gescheeld of het buitenlandse avontuur was er nooit van gekomen. De 22-voudig international overwoog na zijn zware knieblessure in 2018 namelijk te stoppen met voetballen, zo vertelt hij aan Helden Magazine.

'Je ziet me weining huilen, maar toen heb ik wel wat tranen gelaten', vertelt Veltman openhartig in het interview. De verdediger raakte net aan het eind van het seizoen geblesseerd in het jaar dat hij het liefst al een transfer naar het buitenland had gemaakt. 'Ik wilde graag een transfer maken, dat had ik ook niet onder stoelen of banken geschoven. Dat ging dus niet door', blikt Veltman terug.

Een doorn in het oog voor het kind van de club. Veltman kreeg in de jeugd ook al te maken met een zware knieblessure en wist dus wat voor een zwaartraject hem te wachten stond. 'Jeetje, moet ik weer zo'n traject in, dacht ik. Ik heb me wel eens afgevraagd of ik er niet mee moest kappen', onthult Veltman.

Uiteindelijk knokte de verdediger zich op wilskracht terug en speelde hij zelfs nog wat wedstrijden mee in het geweldige Champions League-seizoen van Ajax vorig jaar. In de desastreuze returnwedstrijd tegen Tottenham, viel hij een half uur voor tijd in en zag hij het onheil op de Amsterdammers afkomen. 'Ik heb die wedstrijd nooit meer teruggekeken. Ondanks de nare nasmaak van die wedstrijd, kijk ik met een positief gevoel terug op dat seizoen. Ik was teruggekomen na een heftige blessure en dat ik die wedstrijd, de beker en de de landstitel mocht meemaken, daar ben ik heel dankbaar voor', aldus Veltman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.