Veldwijk met Zuid-Afrika naar Afrika Cup

24 mrt 2019, 21:15

SFAX (ANP) - Lars Veldwijk heeft zich met Zuid-Afrika geplaatst voor het toernooi om de Afrika Cup. De spits van Sparta Rotterdam mocht in de laatste groepswedstrijd tegen Libië diep in de blessuretijd nog even invallen voor uitblinker Percy Tau. De Zuid-Afrikanen wonnen het duel, dat in de Tunesische stad Sfax werd gespeeld, met 2-1.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Tau opende kort na rust de score en tekende na de gelijkmaker van Ahmad Benali (strafschop) ook voor de 1-2. 'Bafana Bafana' eindigde met twaalf punten uit zes wedstrijden als tweede in de groep achter Nigeria (dertien).

Met Zuid-Afrika is het deelnemersveld voor de komende Afrika Cup compleet. Aan het toernooi, dat komende zomer in Egypte wordt gehouden, doen 24 landen mee. Bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert plaatsten zich zaterdag met Kameroen al voor de eindronde.