Terug

Volg Vandaag Inside

Veldbestormer met regenboogvlag en shirt met steun aan Oekraïne en Iran krijgt geen straf

Veldbestormer met regenboogvlag en shirt met steun aan Oekraïne en Iran krijgt geen straf

29 nov 2022, 00:00

De veldbestormer die maandagavond tijdens de WK-wedstrijd tussen Portugal en Uruguay het veld op kwam rennen met een regenboogvlag en een shirt waarop hij steun betuigde aan Oekraïne en Iraanse vrouwen, krijgt geen straf. Dat heeft de Italiaanse ambassade in Qatar laten weten aan RTL Nieuws.

De wedstrijd tussen Portugal en Uruguay op het WK voetbal in Qatar werd kort onderbroken, nadat de Italiaan Mario Ferri het veld opkwam met in zijn hand een regenboogvlag en hij droeg een shirt waarop hij ook steun betuigde aan Oekraïne en Iraanse vrouwen. Beveiligers kregen hem al snel te pakken en voerden hem af.

"Hij is vrij snel na het incident vrijgelaten. Hij heeft geen boete gekregen en mag in Qatar blijven. We zijn blij dat het zo is gelopen", laat de Italiaanse ambassade weten tegenover RTL Nieuws. De regenboogvlag is omstreden in Qatar, omdat homoseksualiteit in het land verboden is.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.