Terug

Volg Vandaag Inside

Veldbestormer FC Groningen schreef met eigen poep op muur politiecel

Veldbestormer FC Groningen schreef met eigen poep op muur politiecel

3 apr 2023, 17:08

De 38-jarige man die tijdens FC Groningen-SC Heerenveen het veld betrad, heeft daarna zijn politiecel met poep besmeurd. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Tijdens de wedstrijd betrad hij het veld, wat resulteerde in onrust onder de fanatieke aanhang op de tribune. Een andere supporter probeerde vervolgens FC Groningen-speler Jetro Willems te slaan, waarna de wedstrijd werd gestaakt. De veldbestormer geeft toe dat hij dronken was en weet niet alles meer van het incident, vertelde hij maandag aan de rechter. "Ik ben stukken van de film kwijt. Het werd een soort van waas, die middag."

De Groninger moest door de agenten in toom worden gehouden en werd in een isoleercel geplaatst. Vervolgens schreef de man met zijn eigen ontlasting "Ik word als een hond behandeld" op de muur.

De man zou meerdere keren via de intercom gevraagd hebben of hij naar de wc mocht. "Ze kwamen maar niet. Ik ga het dan niet in mijn broek doen. Wat daarna is gebeurd, kan ik niet goedpraten. Dat wil ik ook niet.

De Groninger heeft uiteindelijk een taakstraf van 70 uur opgelegd gekregen van de rechter. Ook moet hij 210 euro schoonmaakkosten betalen aan de politie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.