Terug

Volg Vandaag Inside

'Veldbestormer bij Vitesse was een verdwaalde Duitser die een weddenschap had verloren'

'Veldbestormer bij Vitesse was een verdwaalde Duitser die een weddenschap had verloren'

8 mrt 2022, 16:48

Vitesse heeft de eigen supporters in een uitgebreide verklaring op de website verzocht zich te gedragen. De Arnhemse club wil van de wedstrijddagen weer 'een geel-zwart voetbalfeest' maken.

Afgelopen vrijdag liep het uit de hand in de thuiswedstrijd tegen Sparta, die vlak voor tijd werd gestaakt. Vanaf de tribune werd een vuurwerkbom gegooid en een toeschouwer betrad het veld. Volgens Vitesse was de veldbetreder een verdwaalde Duitser, die een weddenschap had verloren.

'Een thuiswedstrijd van Vitesse moet het hoogtepunt van de week zijn. Samen met pure passie het voetbal beleven, daar doen we het voor', schrijft de club in een uitgebreide verklaring. 'In een sfeervol stadion, maar bovenal ook in een veilige omgeving. Dat laatste is dit seizoen echter geen vanzelfsprekendheid', schrijft Vitesse, de nummer 6 van de Eredivisie. 'Dat is niet alleen een pijnlijke constatering, maar ook iets wat heel snel moet veranderen. Daar is dan ook al veel actie op ondernomen, met onder meer tientallen stadionverboden. Gezinnen en kinderen blijven soms zelfs liever thuis. Dat kan en mag toch niet zo zijn?'

Vitesse vraagt de fans met klem zich aan de regels te houden. De club verzoekt de aanhang voor het duel van donderdag met AS Roma in de Conference League niet met voorwerpen te gooien en de trappen leeg te laten. Er is extra veiligheidspersoneel ingeschakeld en er worden vuurwerkhonden ingezet. 'Vitesse roept haar supporters op om de club, zeker in deze moeilijke periode, op een positieve wijze te steunen. Niet alleen tegen AS Roma, maar ook in de rest van het seizoen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.