Terug

Volg Vandaag Inside

Veilinghuis verwacht topopbrengst eerste WK-shirt Maradona

Veilinghuis verwacht topopbrengst eerste WK-shirt Maradona

17 apr 2021, 14:40

Een uniek shirt, gedragen door de vorig jaar overleden Argentijnse oud-voetballer Diego Maradona, gaat wellicht flink wat geld opbrengen op een Amerikaanse veiling. Het betreft het shirt dat Maradona droeg in zijn eerst WK-wedstrijd ooit, in 1982 tegen België. Het shirt is bovendien nog voorzien van een handtekening van de speler, die zijn land vier jaar later de wereldtitel bezorgde.

Maradona overleed in november op 60-jarige leeftijd en sindsdien worden tal van memorabilia te koop aangeboden. Het shirt, dat zal worden geveild door veilinghuis Gotta Have Rock and Roll, levert naar verwachting tussen de 140.000 en 190.000 euro op. "Zeker als je bedenkt wat Maradona voor het voetbal betekend heeft en in de wetenschap dat hij met dit shirt voor het eerst op een WK speelde", zei Alex McNicholl, manager van het veilinghuis. Het shirt zou afkomstig zijn van een Argentijnse journalist.

Insiders denken dat het shirt dat Maradona droeg toen hij in 1986 zijn beroemde doelpunt tegen Engeland maakte (de hand van God) zelfs bijna 2 miljoen euro waard moet zijn. De eigenaar, voormalig Engels middenvelder Steve Hodge, weigert vooralsnog het shirt te verkopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.