Terug

Volg Vandaag Inside

Veilig Verkeer Nederland: voortaan 60 rijden op 80 km-wegen

Veilig Verkeer Nederland: voortaan 60 rijden op 80 km-wegen

2 mrt 2023, 08:10

De snelheid op veel wegen waar 80 kilometer per uur mag worden gereden, moet omlaag naar 60 om fatale verkeersongevallen te voorkomen. Dat bepleit Veilig Verkeer Nederland (VVN), meldt De Telegraaf.

Bijna de helft van de dodelijke ongelukken - 41 procent - gebeurt op provinciale wegen terwijl die maar zes procent van het wegennet uitmaken. VVN roept de provincies op om werk te maken van veiligere wegen.

In 2022 kwamen 578 mensen om in het verkeer. De overheid streeft ernaar om het aantal verkeersdoden in 2030 te halveren.

"Veel van deze wegen voldoen niet aan de inrichtingseisen", aldus woordvoerder Rob Stomphorst van VVN. Hij somt op: "Een te smalle berm, sloten dicht op de weg en wat je ook veel ziet: bomen pal naast de weg. Er zijn geen uitwijkmogelijkheden als een tegenligger op de verkeerde weghelft komt. Levensgevaarlijk. Beter als op dat soort wegen de snelheid omlaag gaat naar 60 kilometer per uur."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.