Terug

Volg Vandaag Inside

Veelbesproken scheidsrechter Lahoz moest stoppen: 'Ze vonden me een van de slechtste'

24 nov 2023, 18:07

De Spaanse scheidsrechterscommissie heeft Antonio Mateu Lahoz gedwongen om te stoppen met fluiten. Dat heeft de 46-jarige Valenciaan zelf bevestigd. Lahoz hoopt echter nog zijn rentree te maken.

"Dromen mag altijd. Ik word nog steeds wakker met de gedachte dat het kan, al is het praktisch bijna niet mogelijk", reageert Mateu Lahoz bij het radiostation Cadena COPE. "Er is wat controverse geweest. Mensen moeten begrijpen dat ik van de lijst ben gezet, dat is de waarheid. Ze vonden me vorig seizoen een van de slechtste scheidsrechters", aldus Mateu Lahoz.

Lahoz en arbiter Carlos Del Cerro Grande (47) kregen in april van scheidsrechtersbaas Medina Cantalejo te horen dat ze bezig zijn met hun laatste maanden als scheidsrechter. Hoewel er in Spanje geen leeftijdsgrens is voor scheidsrechters, ziet scheidsrechtersbaas Cantalejo graag verjonging in de gelederen.

Lahoz kreeg op het afgelopen WK veel kritiek na zijn optreden tijdens het duel tussen Nederland en Argentinië. Hij deelde liefst 18 gele kaarten uit, maar Lionel Messi kreeg geen gele kaart toen hij duidelijk opzettelijk hands maakte.

Vorig jaar in De Oranjewinter sprak Bas Nijhuis zich kritisch uit over het optreden van collega-scheids Antonio Mateu Lahoz. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.