Terug

Volg Vandaag Inside

'Vastgoedmiljonair daagt Formule 1-coureur Nyck de Vries voor rechter'

'Vastgoedmiljonair daagt Formule 1-coureur Nyck de Vries voor rechter'

18 jan 2023, 21:17

Formule 1-coureur Nyck de Vries, na Max Verstappen de tweede Nederlander in de zogeheten koningsklasse van het autoracen, is voor de rechter gedaagd door een van zijn financiers, vastgoedmiljonair Jeroen Schothorst. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).

De Vries zou volgens Schothorst stelselmatig informatie achterhouden en daarmee afspraken schenden die zij in 2018 in een leningsovereenkomst hebben vastgelegd. Het investeringsbedrijf Investrand van Schothorst, vooral bekend als oprichter van de in 2017 omgevallen modeketen McGregor, eist in een kort geding dat de coureur openheid van zaken geeft over zijn inkomsten en contracten van de afgelopen tijd.

Doet hij dit niet, dan volgen er dwangsommen. Dit blijkt uit processtukken die het FD heeft ingezien.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.