Terug

Volg Vandaag Inside

VAR verhinderde 40 fouten in Bundesliga

VAR verhinderde 40 fouten in Bundesliga

18 jan 2019, 13:41

FRANKFURT - De videoscheidsrechter heeft in de eerste seizoenshelft in de Bundesliga 40 verkeerde beslissingen verhinderd. ,,De techniek heeft in het gehele seizoen vlekkeloos gewerkt", zei de verantwoordelijke official van de Duitse voetballiga (DFL), Ansgar Schwenken.

De videoscheidsrechter wordt sinds vorig seizoen gebruikt in de Bundesliga. Volgens de DFL zijn in seizoen 2017-2018 in totaal 64 verkeerde beslissingen voorkomen door de VAR.

Interventies door de videoscheidsrechter duurden in het afgelopen halve seizoen gemiddeld een minuut. ,,Dat past in het plaatje van andere momenten in de wedstrijd dat het spel stil ligt, zoals blessurebehandelingen en vrije trappen en corners", zei vice-voorzitter Ronny Zimmermann van de Duitse voetbalbond.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.