Terug

Volg Vandaag Inside

‘Vanuit vroeger was Feyenoord wel meer mijn club dan Ajax’

‘Vanuit vroeger was Feyenoord wel meer mijn club dan Ajax’

22 apr 2021, 14:20

Zondag staat de kraker tussen Feyenoord en Vitesse op het programma. In gesprek met Rijnmond bespreekt Vitesse-icoon Theo Janssen de tegenstander in de wedstrijd om plek 4. 

Janssen kwam in zijn carrière uit voor Vitesse, KRC Genk, FC Twente en Ajax. De voormalig middenvelder speelde nooit voor Feyenoord, maar vond het heerlijk om het in De Kuip op te nemen tegen de Rotterdammers. ‘In de Kuip spelen was fantastisch. Een van de leukste wedstrijden van het jaar. De supporters gaan tekeer, een fantastisch veld. De ambiance was altijd geweldig, je had meteen zin om te spelen’, blikt de Studio Voetbal-analist terug. 

Ook in zijn periode bij Ajax had Janssen geen moeite met uitwedstrijden in De Kuip. ‘Er zijn nooit mensen negatief geweest naar mij. Er waren ook altijd supporters die zeiden “je hebt voor de verkeerde club gekozen”, en dat begrijp ik ook wel. Ik denk dat ik met mijn speelstijl en achtergrond zeker goed bij Feyenoord had gepast, misschien wel beter zelfs.’ 

Toch speelde Tattoo Theo niet voor Feyenoord, maar voor Ajax. Iets wat ze in huize Janssen misschien wel anders hadden willen zien. ‘Mijn vader is altijd Feyenoord-supporter geweest dus bij ons in huis was Feyenoord, naast Vitesse, wel een beetje dé club. Omdat ik bij Ajax heb gespeeld, heb ik er wel iets mee, maar vanuit vroeger was Feyenoord wel meer mijn club dan Ajax.’

Klik HIER voor het hele interview van Rijnmond met Janssen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.