Terug

Volg Vandaag Inside

Vanhaezebrouck over verdedigers: 'Kan ze niet doodschieten, anders kom ik spelers tekort'

Vanhaezebrouck over verdedigers: 'Kan ze niet doodschieten, anders kom ik spelers tekort'

14 okt 2022, 10:38

AA Gent-trainer Heinz Vanhaezebrouck heeft tijdens een interview met Sporza een opmerkelijke uitspraak gedaan over zijn eigen verdedigers na de 4-2 nederlaag tegen Djurgardens in de Conference League.

"Uiteindelijk verdedig je altijd samen, maar we kunnen nu niet anders dan naar individuen kijken," vertelde Vanhaezebrouck. "Er worden te simpele fouten gemaakt die op ons niveau niet mogen. Vorig jaar gebeurden die niet, en nu te vaak. Het komt telkens terug. Ik heb ook tegen de jongens gezegd: het is niet voldoende om 95 procent controle te hebben. Als je die 5 procent totaal niet thuisgeeft, dan verlies je tegen een ploeg die wél heel goed verdedigt."

"Het was moeilijk om tegen hen een kans te creëren," vervolgde de trainer van AA Gent over tegenstander Djurgardens. "Als je ziet hoevaak wij over de flank zijn doorgekomen... Om dan iemand vrij te vinden voor het doel, was ongelooflijk moeilijk. Terwijl dat bij ons 'a piece of cake' is. Als je doorkomt over de flank vind je altijd iemand centraal voor het doel die helemaal vrijstond. Dat mag eigenlijk niet. Maar oké, ik kan ze niet doodschieten, want dan kom ik spelers tekort," eindigde Vanhaezebrouck het interview met een opmerkelijke uitspraak.

Bekijk hieronder de samenvatting van Djurgardens-AA Gent:

SAMENVATTING: Djurgardens IF - KAA Gent (Groepsfase Conference League)
1:17
SAMENVATTING: Djurgardens IF - KAA Gent (Groepsfase Conference League)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.