Terug

Volg Vandaag Inside

Vandalen slopen neus van standbeeld Zlatan

Vandalen slopen neus van standbeeld Zlatan

23 dec 2019, 17:09

Het standbeeld van Zlatan Ibrahimovic in zijn thuisstad Malmö is vannacht opnieuw het mikpunt geweest van vandalisme.

De neus is van het standbeeld gezaagd en het gouden beeld is bedekt met een laag zilververf. Het beeld staat naast het Swedbankstadion van Malmö FF, waar Zlatan zijn debuut maakte als profvoetballer. Het is al de vierde keer dat het standbeeld door vandalen is toegetakeld sinds de plaatsing op 27 november dit jaar.

Onlangs maakte de Zweedse wereldster bekend aandeelhouder te worden bij eersteklasser Hammarby, wat blijkbaar in het verkeerde keelgat is geschoten bij de supporters van Malmö FF. Eerder werd het beeld al beklad met een racistische slogan, werd er een vuilniszak over het hoofd gehangen en zou er geprobeerd zijn om het beeld in de fik te steken. Ook werd er bij de woning van Zlatan in Stockholm ‘Judas’ op de voordeur geschreven en lag er een lading stinkende vis voor de deur, zo meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

*

Swipe voor de foto's

*

Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'

Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'
1:30
Hans ziet Zlatan wel naar Feyenoord gaan: 'Heb jij gedronken Hans?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.