Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag Inside-boycot van Oranje-internationals blijft staan: 'Waar zijn we nou mee bezig?'

Vandaag Inside-boycot van Oranje-internationals blijft staan: 'Waar zijn we nou mee bezig?'

24 sep 2022, 20:34

Spelers van het Nederlands elftal mogen nog altijd geen vragen beantwoorden van Vandaag Inside-verslaggevers. "Als KNVB zijnde moet je dit gewoon stoppen. Het is nu toch klaar?"

Dat stelde Martijn Krabbendam vrijdag in Veronica Offside na het zien van een interview van Hart van Nederland met Oranje-keeper Remko Pasveer. "Dus deze interviews mag je gewoon pakken?", vraagt Martijn zich hardop af. "Ja, maar of het verstandig is om te doen is een tweede", antwoordt Wilfred Genee gevat.

Hij vervolgt: "Nee zonder gekheid: die hele boycot slaat natuurlijk nergens op. Noa (verslaggever Vandaag Inside, red.) gaat voor ons naar Qatar toe, maar die mag niemand wat vragen". Martijn kwam haar donderdag ook tegen in Warschau, voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tussen Polen en Nederland. "Toen vroeg ik haar: mag je nu al die spelers spreken? Toen zei zij: nee, ik mag nog niks. Alleen de bondscoach. Kinderachtig toch?"

Dick Advocaat heeft eenzelfde situatie meegemaakt in Amerika, vertelt hij. "Toen wilden ze niet met Voetbal International praten. Toen heb ik gezegd: wat jullie doen, is jullie verantwoordelijkheid. Ik ben verantwoordelijk voor mijzelf. Dus ik heb wel interviews gegeven toen."

"Van Gaal doet het dus ook wel, maar dan mag Noa - en voorheen Hélène - maar twee vragen stellen", stelt Wilfred vervolgens, die ook weet dat "er ook journalisten zijn die hele diepte-interviews mogen maken". "Jeroen Stekelenburg houdt niet meer op, die maakt allemaal documentaires zo nu en dan. Maar, waar zijn we nou mee bezig met zijn allen?", besluit Wilfred met een serieuze noot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.