Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag Inside blijft ook volgend jaar uitgesloten van Gouden Televizier-Ring-verkiezing

Vandaag Inside blijft ook volgend jaar uitgesloten van Gouden Televizier-Ring-verkiezing

15 nov 2022, 15:54

Vandaag Inside maakt volgend jaar opnieuw geen kans op de Gouden Televizier-Ring. Dat bevestigt een woordvoerder van Televizier aan Vandaag Inside, nadat dinsdag duidelijk werd dat er niet op het programma gestemd kan worden bij de Eerste Kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring 2023.

De meningenshow van Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee wordt om dezelfde reden uitgesloten van deelname als bij de verkiezing in 2022. Vandaag Inside zou namelijk teveel lijken op Voetbal International, dat in 2011 de Gouden Televizier-Ring al won.

Ed de Goeij, hoofdredacteur van de Televiziergids, liet in juli weten de discussie rondom het uitsluiten van Vandaag Inside bij de Gouden Televizier-Ring 2022 na de uitreiking te evalueren. Dat is ook gebeurd, laat een woordvoerder van Televizier nu weten: "Het onderwerp is inderdaad besproken tijdens de evaluatie en er is besloten om dit onderdeel uit het reglement onveranderd te laten."

In het reglement van Televizier valt te lezen: "Verder zijn programma’s uitgesloten die al eens eerder de Gouden Televizier-Ring hebben gewonnen. Dat geldt ook voor: identieke remakes, regelrechte doorstarts, al te gelijkende spin-offs en originele programma’s waarvan de al te gelijkende spin-offs al eens de Gouden Televizier-Ring hebben gewonnen. Het oordeel hierover is uitsluitend aan Televizier."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.