Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2019: Ajax boekt historische CL-winst in Turijn

Vandaag in 2019: Ajax boekt historische CL-winst in Turijn

16 apr 2020, 13:30

Op 16 april 2019 verrast Ajax vriend en vijand door het grote Juventus van Cristiano Ronaldo uit te schakelen in de Champions League. Een week eerder speelden de Amsterdammers met 1-1 gelijk in de Johan Cruijff Arena.

Met de geweldige duels in München en Madrid in het achterhoofd reist de ploeg van Ten Hag vol vertrouwen af naar Noord-Italië.

Het eerste halfuur van de wedstrijd spelen de Amsterdammers zonder enig vertrouwen. Basiskracht Noussair Mazraoui valt geblesseerd uit en sterspeler Cristiano Ronaldo tekent voor de 1-0 in Turijn. Het hele Champions League avontuur van Ajax lijkt in één klap voorbij.

Totdat vlak voor het einde van de eerste helft Donny van de Beek de bal opeens voor z'n voeten krijgt en uit het niets de 1-1 binnenschuift. Het geloof is terug bij de ploeg van Ten Hag. De belangrijke uitgoal van de middenvelder trekt de stand weer volledig gelijk.

Na rust is Ajax dominant en ontketend. Bij de Italianen gaat van alles mis en Ajax voelt dat dit dé kans is op nog een geweldige stunt. Niemand minder dan Matthijs de Ligt, die nu voor Juventus speelt, kopt de Amsterdammers naar een 1-2 voorsprong. Ajax komt daarna amper meer in gevaar en verzekerd zich zo voor een plek in de halve finale van de Champions League.

Herbeleef het gehele CL-seizoen van Ajax hieronder.

VIDEO - HERBELEEF: Het legendarische CL-seizoen van Ajax!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.