Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2017: Vitesse boekt historische bekerwinst

Vandaag in 2017: Vitesse boekt historische bekerwinst

30 apr 2020, 14:30

Op 30 april 2017 treedt Vitesse aan tegen AZ in de finale van de KNVB Beker. De ploeg uit Arnhem heeft op dat moment nog geen prijs op het hoogste niveau gewonnen. Dit kan de eerste hoofdprijs in 125 jaar worden.

De held van de middag wordt goaltjesdief Ricky van Wolfswinkel. Hij scoort in de 80ste minuut de 1-0 via een kopbal.

AZ zet alles op alles om de stand nog gelijk te trekken, maar krijgt vlak voor tijd de deksel op de neus. Weer is Van Wolfswinkel trefzeker, dit keer kapt hij Ron Vlaar uit en schiet hij de bal beheerst met z'n linkervoet binnen.

De ploeg van Henk Fraser wint, dankzij twee treffers van hun spits, voor het eerst een grote prijs. Dit was overigens de tweede periode van Van Wolfswinkel bij de Arnhemmers. Na dat seizoen vertrok hij naar FC Basel.

Alle spelers van Vitesse die in 2017 bij de selectie zaten zijn inmiddels vertrokken uit Arnhem. Een aantal bekende namen zijn onder andere Milot Rashica (Werder Bremen), Guram Kashia (San Jose Earthquakes) en Marvelous Nakamba (Aston Villa). Ook trainer Henk Fraser is niet meer werkzaam bij Vitesse, hij traint tegenwoordig de selectie van Sparta Rotterdam.

Door de coronacrisis gaat de bekerfinale van dit seizoen niet door. Ook is de competitie vroegtijdig stopgezet. Veel clubs zitten met vragen, maar de KNVB neemt de telefoon niet op. Hierdoor blijft de frustratie onder een aantal clubs, zoals bekerfinalist FC Utrecht, erg groot. Bekijk het fragment hieronder.

VIDEO - Clubs niet gekend door KNVB: 'De telefoon werd niet opgenomen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.