Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2017: Ajax schakelt Schalke op magische wijze uit in Europa League

Vandaag in 2017: Ajax schakelt Schalke op magische wijze uit in Europa League

20 apr 2021, 18:02

Op 20 april 2017 treedt Ajax in de kwartfinale van de Europa League aan tegen Schalke 04. Een week eerder wonnen de Amsterdammers met 2-0 door twee goals van Davy Klaassen. Het werd een heet avondje in Gelsenkirchen.

2-0 was namelijk ook de stand na 90 minuten in de Veltins-Arena. Leon Goretzka en Guido Burgstaller trokken in minuut 53 en 56 de stand, over twee wedstrijden, weer volledig gelijk. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd ontvangt Joël Veltman zijn tweede gele kaart. Alleen een wonder kan Ajax nog redden.

Het wonder lijkt dan ook uit te blijven als Daniel Caligiuri in de 101ste minuut de 3-0 maakt. Toch knokken de Amsterdammers zich knap terug in de verlenging. Nick Viergever maakt in minuut 111 de 3-1, nadat hij de bal blokkeert en in de kruising vliegt. De beslissing valt in de laatste minuut wanneer Amin Younes voor de 3-2 tekent. Ajax schakelt zo op magistrale wijze Schalke uit en dendert door naar de halve finale. Hierin speelt het tegen Olympique Lyon.

Vorig jaar bereikten de Amsterdammers de halve finale van de Champions League. Bekijk hieronder het overzicht van dat Europese seizoen van Ajax.

VIDEO - Het legendarische CL-seizoen van Ajax!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.