Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2010: Sneijder kopt Oranje voorbij Brazilië en naar halve finale

Vandaag in 2010: Sneijder kopt Oranje voorbij Brazilië en naar halve finale

2 juli 2022, 08:30

Het is vandaag precies twaalf jaar geleden dat Nederland Brazilië uitschakelde op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Het was uitgerekend Wesley Sneijder die Oranje met een kopbal naar de halve finale bracht.

Nederland begon niet al te goed aan de wedstrijd. Vlak voor de start werd bekend dat centrale verdediger Joris Mathijssen geblesseerd moest afhaken. De 35-jarige André Ooijer verving hem. Bovendien scoorde Robinho al in de tiende minuut van het duel de 0-1 voor Brazilië op aangeven van Felipe Melo.

Toch kwam het Nederlands elftal acht minuten na rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Sneijder, waarbij keeper Julio Cesar er helemaal naast zat. Een kwartier later was de aanvallende middenvelder opnieuw trefzeker, dit keer met het hoofd op aangeven van Dirk Kuyt. Dit leverde het iconische commentaar van Jack van Gelder op: 'HIJ ZIT ERIN! Sneijder kopt! Hij is 22 centimeter groot, maar hij komt er gewoon bij!'

Nederland won de zinderende kwartfinale uiteindelijk met 2-1. In de halve finale werd Uruguay uitgeschakeld, maar in de finale bleek Spanje te sterk. Het Oranje van bondscoach Bert van Marwijk eindigde als tweede.

Bekijk hieronder het winnende doelpunt van Sneijder, vanaf min. 04:02.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.