Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2009: AZ verliest kampioenswedstrijd maar wordt alsnog kampioen

Vandaag in 2009: AZ verliest kampioenswedstrijd maar wordt alsnog kampioen

18 apr 2020, 13:00

Dit seizoen was de derde landstitel van AZ dichterbij dan ooit. Door de coronacrisis is de kans groot dat we dit seizoen geen kampioen krijgen in de Eredivisie. Vandaag in 2009 verloren de Alkmaarders de kampioenswedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van Louis van Gaal werd een dag later alsnog kampioen.

AZ kwam op 18 april 2009 vroeg op een 1-0 voorsprong door een goal van Mounir EL Hamdaoui. Maar dankzij goals van Ricky van Wolfswinkel en Alexander Büttner verloren de Alkmaarders het cruciale duel met Vitesse.

Twee seizoenen eerder in 2007 werd AZ op magistrale wijze ook al geen kampioen. Gelukkig voor de Alkmaarders verliezen concurrenten FC Twente en Ajax een dag later. De schaal gaat alsnog naar Alkmaar. Hierdoor kan AZ-trainer Louis van Gaal als de gevierde ster naar Bayern München en noteert de club uit Alkmaar zo z'n tweede landskampioenschap.

De kans dat er dit seizoen nog een kampioen komt wordt steeds kleiner. Volgens de mannen aan tafel is Ajax wel de enige ploeg die het CL-ticket verdient. AZ en Ajax staan gelijk qua punten, maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. Bekijk de beelden hieronder.

VIDEO - 'Eredivisie over een week klaar, commissie buigt zich over CL-ticket'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.