Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 2006: Zidane geeft kopstoot in WK-finale

Vandaag in 2006: Zidane geeft kopstoot in WK-finale

9 juli 2020, 10:55

Op 9 juli 2006 staan Italië en Frankrkijk tegenover elkaar in de WK-finale in Duitsland. Na negentig minuten is de stand 1-1, dankzij vroege goals van Zinedine Zidane en Marco Materazzi. In de verlenging krijgen deze twee heren opnieuw de hoofdrol, maar dan wel op een hele andere manier.

In minuut 110 ontstaat er een discussie tussen de twee doelpuntenmakers. 'Als je mijn shirt wil hebben, kan ik het je aan het eind van de wedstrijd geven,' zou de Franse vedette tegen de Italiaanse stopper gezegd hebben. Het antwoord van Materazzi is alom bekend. 'Ik heb liever je zus dan je shirt.' Zizou reageerde met de fameuze kopstoot en ontvangt direct de rode kaart. Italië is Frankrijk uiteindelijk via penalties (5-3) de baas.

Na afloop van duel reageerde Materazzi als volgt: 'Ik hield enkele seconden zijn shirt vast, waarna hij mij heel arrogant aankeek en zei: 'als je hem echt wil, geef ik je hem na de wedstrijd. Daarop heb ik geantwoord met een belediging.'

Bekijk de beelden van de iconische kopstoot hieronder.

Zidane deelde zes jaar eerder ook al een kopstoot uit. In 2000 sloegen de stoppen door in Champions League-duel tegen HSV. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.