Terug

Volg Vandaag Inside

Vandaag in 1982: René van der Gijp maakt debuut in Oranje

Vandaag in 1982: René van der Gijp maakt debuut in Oranje

22 sep 2022, 13:18

Het is vandaag precies veertig jaar geleden dat René van der Gijp zijn debuut maakte in het Nederlands elftal. Op 22 september 1982 maakte René zijn opwachting in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland.

Het duel werd mede dankzij Gijp gewonnen. De toenmalig aanvaller van Lokeren droeg met een assist bij aan de 2-1 overwinning op de Ieren.

René was na Jan Everse junior de tweede Oranje-international wiens vader ook voor het Nederlands elftal had gespeeld. Ook Cor van der Gijp, de oom van René, droeg eerder het Oranje-tricot. 

René zou uiteindelijk vijftien interlands spelen waarin hij twee doelpunten maakte. Beide doelpunten werden gescoord in een vriendschappelijk duel met Denemarken, in 1984. 

Foto, ANP: René van der Gijp ontsnapt aan zijn bewaking. Van links naar rechts; Mick Martin, René van der Gijp, Ruud Gullit en Tony Galvin.

Foto, ANP:  Gerald Vanenburg omhelst René van der Gijp (nummer 9) die Dick Schoenaker (niet op foto) de voorzet gaf waaruit het doelpunt voor Oranje resulteerde. Links een blije René van de Kerkhof.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.