Terug

Volg Vandaag Inside

Van Wonderen stopt als assistent van Koeman

Van Wonderen stopt als assistent van Koeman

3 dec 2019, 14:51

Bondscoach Ronald Koeman moet op zoek naar een nieuwe assistent. Kees van Wonderen heeft zijn werk als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal namelijk neergelegd. "Ik had het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan in deze functie", zei de 50-jarige trainer.

"Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk."

Van Wonderen werkte al bij de KNVB als coach van Oranje onder 17 jaar toen Koeman hem begin vorig jaar vroeg assistent te worden bij het 'grote' Oranje. Daar kwam later ook Dwight Lodeweges bij. Onder leiding van Koeman kwalificeerde het Nederlands elftal zich voor het EK van volgend jaar.

"Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat", zegt de bondscoach. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet 100 procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank Kees voor zijn inbreng."

Van Wonderen vertrekt helemaal bij de KNVB. De vijfvoudig international was ruim vier jaar in dienst bij de bond. De oud-speler van NEC, NAC Breda en Feyenoord leidde Oranje onder 17 vorig jaar naar de Europese titel. Dit jaar was Van Wonderen assistent van Peter van der Veen, onder wiens leiding Oranje onder 17 in Ierland wederom kampioen van Europa werd.

VIDEO - Johan vindt Koeman 'onbetrouwbaar' na leugentje om bestwil

Johan vindt Koeman 'onbetrouwbaar' na leugentje om bestwil
3:20
Johan vindt Koeman 'onbetrouwbaar' na leugentje om bestwil

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.